HAR DU EN FRÅGA? KLICKA HÄR

Tipsa oss

Hjälp oss

Klättring

Markera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktiv
 

Visste du att Västervik rankas som en av Europas bästa klätterdestinationer? Den småländska graniten har skapat sällsynta förutsättningar för bouldering, en atletisk form av friklättring utan rep, med en landningsmatta (crashpad) som säkerhet. Här finns även fina, välbultade sportklättringsklippor, med allt från enkla nybörjarleder till tuffa utmaningar för verkligt bergtagna. För dig som aldrig testat klättring tidigare, men vill ha ett spännande äventyr tillsammans med vänner eller familj, går det att boka en prova-på-klättring med guide utomhus. Under regniga dagar finns en stor inomhushall, som invigdes så sent som i våras. Hallen hittar du på Kristinebergsgatan 12 i Västervik.

Två tips på fina klätterområden:

Sjöända (Dalhem)

Hit åker folk från hela Sverige för att sportklättra. Fantastiskt fina, välbultade leder på olika nivå. Klassikern ”Mr Big” är ett måste för lite mer erfarna klättrare (6a+). Cirka 50 minuter norr om Västervik.

Fruberget

Här finns bouldering som lockar klättrare från hela världen i naturskön miljö med massor av fina problem. Ligger mellan Västervik och Gamleby.

Läs mer på www.vastervikclimbing.se

2-1.png

MediaFokus i Västervik AB

Strandvägen 1B, 593 32
Västervik - 072-187 20 00

info@MediaFokus.se
www.MediaFokus.se
www.ResmalSverige.se

© Copyright 2022 Alla rättigheter reserverade | Design by Vallagruppen